Geweldige ideeën voor thuistraining voor iedereen

Nu de lente en de zomer naderen, wilde ik even de tijd nemen om een aantal gemakkelijk toegankelijke thuisworkouts voor jullie allemaal te schetsen. Houd voordat u met de training begint rekening met uw huidige conditie en eventuele fysieke beperkingen die u heeft. Niet alle oefeningen zijn geschikt voor iedereen en sommige moeten worden vermeden of aangepast.

Probeer deze ideeën voor thuistraining: circuitstijl of tri-sets?
Vervolgens is het belangrijk om uw fitnessdoelen vast te stellen voordat u een training kiest. Als u weet wat u wilt bereiken, kunt u nauwkeuriger een fitnessprogramma kiezen dat het beste bij u past.

Als je net begint met trainen en/of meer dan 20 kilo hebt die je wilt verliezen, raad ik circuit-achtige workouts aan.

Circuitachtige trainingen zijn 5-8 oefeningen (dit zou het circuit worden genoemd) die 2-3 keer worden gedaan met minimale rustperiodes tussen de oefeningen (20-40 seconden indien mogelijk) en niet meer dan een minuut tussen de circuits indien mogelijk.

Geweldige ideeën voor thuistrainingen voor iedereen die vandaag begint Deze trainingen zijn ontworpen om calorieën te verbranden en u in beweging te houden. Oefeningen kunnen worden gedaan voor herhalingen of tijd. Kies een herhalingsbereik en/of interval dat uitdagend is, maar niet onrealistisch.

Het vinden van een gezonde uitdaging is de naam van het spel als het gaat om gezondheid/welzijn.

Als je nu strakker en fitter wilt worden, al een tijdje aan het trainen bent en/of maximaal 5 tot 10 kilo wilt afvallen, dan zou ik tri-set workouts voor je aanraden.

Tri-sets zijn drie oefeningen die 2-3 keer worden gedaan met minimale rust tussen de bewegingen (20-40 seconden) en niet meer dan een minuut rust tussen elke tri-set. Twee tri-sets per training zou ik meestal aanraden, maar dat kan per persoon verschillen.

Tri-sets zijn gericht op het versterken/vormgeven en het opbouwen van spieren. Hoe zwaarder de weerstand en het lagere aantal herhalingen, hoe omvangrijker uw spiergroei waarschijnlijk zal zijn. Als je in het bereik van 20-25 herhalingen blijft met lichte tot matige gewichten, verbrand je hoogstwaarschijnlijk vet en bouw je minimale spiermassa op.

Dit gezegd hebbende, raad ik (voor de meeste individuen) aan om te trainen met een gemiddeld gewicht van 15 herhalingen als het gaat om tri-sets. Dit zal een persoon niet opzwellen, maar het zal zichtbare magere bezuinigingen op het lichaam veroorzaken.

Dit is meestal een geweldige route voor vrouwen die het niet erg vinden om 3-7 pond spieren aan hun frame toe te voegen.

Houd er rekening mee dat het toevoegen van 5-7 pond spieren aan het lichaam van de meeste vrouwen er niet voor zal zorgen dat iemand er vlezig of gerimpeld uitziet. Afhankelijk van iemands lichaamsvetpercentage, zal het hoogstwaarschijnlijk esthetisch aangename, magere snitten creëren waardoor iemand er atletischer uitziet.

Raadpleeg een fitnessprofessional als u niet zeker weet welk trainingstype geschikt voor u is. Het lichaam van iedereen reageert anders op verschillende programma’s, dus het is belangrijk om te weten wat voor jou het beste werkt.

Neem gerust contact met me op met al je vragen. Ik help je graag om te ontdekken wat voor jou het beste werkt!

Houd er ten slotte rekening mee dat er naast circuitstijl en tri-sets nog veel meer soorten trainingen zijn. Dit zijn slechts de twee hoofdtypen die ik de meeste mensen graag aanbeveel.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *