Optreden voor ouderen

SLIEDRECHT – Sjaco van der Speld trad op bij Stichting Ouderenwerk met zijn muziek programma voor ouderen ‘Het feest van Herkenning’ . En voor het eerst in de ‘theatergeschiedenis’ van De Reling werd een optreden afgesloten met een staande ovatie.

Het publiek pinkte een traantje weg bij ‘De Glimlach van een kind’, zong vrolijk mee met nummers als ‘Het dorp’ en ‘ Mijn ouwe opa’ en moest lachen om de soms clowneske uitstraling en de bijzondere muziekinstrumenten van cabarettier Sjaco. Ook nummers zoals ‘Weet  je nog wel’ en ‘Droomland’ wist hij prima te vertolken. Maar de 55-plussers gingen helemaal uit hun dak bij ‘Oerend Hard’ over: ‘Tinus in z’n scootmobiel en Bertus er vlak achteraan.’

‘Sjaco’ bracht dan ook het nummer van Ruth Jacott: ‘Leun op mij’. Maar hij zong het voor de gelegenheid vanuit het standpunt van een rollator.Ook liedjes van Jan Smit en Nick & Simon worden graag gehoord in de zorgsector. Met ‘Het Feest van Herkenning’ ontwikkelde Sjaco van der Speld een liedjesprogramma met een vleugje humor voor de ouder wordende Nederlander. Het houdt het midden tussen cabaret en clownerie. Geen shock effecten of politieke statements, maar gewoon verstrooiend. Veel herkenning, soms lachen en soms een traantje. Na de try-out in zijn geboortestad Gouda en de première hier in zijn woonplaats heeft Sjaco al veel optredens verzorgt voor lokale afdelingen van de Zonnebloem alsmede ANBO en KBO. Ook dienstencentra, verpleeg- en verzorgingshuizen hebben genoten van zijn liedjes en fratsen.

Klik hier voor meer informatie over het programma.